Правила форума Гаранты форума
Размещение рекламы AMX-X компилятор

Здравствуйте, гость Вход | Регистрация

Наши новости:

14-дек
24-апр
10-апр
11-апр

> Правила форума

Раздел для общения на любые темы, для которых не нашлось места в остальных разделах. Если Вашу тему можно отнести по смыслу к другому разделу, лучше создайте её там, иначе Вас накажут.

В данном форуме немного понижены требования к Общим правилам форума, а именно:
1. Информативность темы
2. Отходить от первоначального смысла темы

!
В разделе запрещено создавать темы связанные с раскруткой игровых серверов

Паскаль

Статус пользователя Leksandr
сообщение 31.1.2015, 14:52
Сообщение #1
Стаж: 13 лет

Благодарностей: 458
Полезность: 821

Привет всем.

Срочно нужно решение пару задач в паскале( примерно 1 час), если нужно будет я заплачу когда прийду додому

Скрытый текст
Кросворд
Ім'я файлу, який містить вхідні дані: crossword.in
Им'я вихідного файлу: crossword.out

Вам дано квадратний кросворд розміру NxN. Порожні клітини позначені в ньому символом '-', зафарбовані - символом '#'. За правилами кросвордів, кожне слово має складатися мінімум з 2 букв.
Вам потрібно для даного кросворду порахувати кількість слів по горизонталі і по вертикалі.
Вхідні дані:
У першому рядку міститься число N (1 ≤ N ≤ 2000) - розмір кросворду.
Наступні N рядків містять кросворд. Кожен рядок складається з N символів '-' і '#', описаних вище.

Вихідні дані:
Виведіть два числа - кількість слів по горизонталі і по вертикалі.

Приклади
Вхідні дані розміщені у файлі crossword.in crossword.out
5
----#
--##-
-----
-##--
#----

Результат роботи знаходиться у файлі
5 4

Скрытый текст
Увімкніть лампу

Ім'я файлу, який містить вхідні дані: lamp.in
Им'я вихідного файлу: lamp.out

Степан розробляє електронну схему на прямокутній сітці розміром N*M. Усього N*M квадратних плиток. Два (з чотирьох) протилежних кута кожної плитки з'єднані дротом.
Джерело живлення під’єднано до лівого верхнього кута сітки, лампа - до правого нижнього. Для того щоб увімкнути лампу можна повернути будь-яку плитку на 90 градусів у обох напрямках.

На зображені лампа вимкнута. Якщо повернути будь-яку плитку у другій cправа колонці, то лампа увімкнеться.
Напишіть програму, яка знаходить мінімальну кількість плиток, що треба перевернути для того, щоб увімкнути лампу.

Вхідні дані:
Перший рядок містить два цілих числа N та M - розміри сітки. Далі слідують N рядків по M символів - \ або /, що характеризують напрямлення дроту на даній плитці.

Вихідні дані:
Єдиний рядок вихідного файлу має містити відповідь на задачу, або ж повідомлення "NO SOLUTION", в тому випадку, коли увімкнути лампу неможливо.

Обмеження:
1 ≤ N, M ≤ 500.

Система оцінювання:
В даній задачі дванадцять блоків. Тести нараховуються окремо за кожен блок, при умові проходження усіх тестів блоку.
40 балів можна отримати, якщо Ваша програма вірно працює при 1 ≤ N ≤ 4 та 1 ≤ M ≤ 5.

Приклади

Вхідні дані розміщені у файлі lamp.in
3 5
\\/\\
\\///
/\\\\

Результат роботи знаходиться у файлі lamp.out
1
Перейти в начало страницы         Просмотр профиля    Отправить личное сообщение
   Цитировать сообщение
сообщение 31.1.2015, 15:05
Сообщение #2

Скрытый текст
Цікава задача
Ім'я файлу, який містить вхідні дані: interesting.in
Им'я вихідного файлу: interesting.out

Арифметична прогресія це послідовність чисел виду

a1, a1 + d, a1 + 2d, ..., a1 + (n-1)d, ...

де a1 — це перший член прогресії, d — це фіксована різниця між попереднім та наступним.

Степан, дізнавшись про проведення ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з інформатики, вирішив запропонувати учасникам непросту, цікаву задачу, на тему "Арифметична прогресія".
Він бере довільне додатне число А і виписує на дошці арифметичну прогресію з першим членом рівним А і різницею, рівною також А, тобто маємо послідовність А, А+А, А+2А, А+3А, .... Степана цікавить перше число в даній послідовності, яке є повним кубом деякого натурального числа. Степан довів, що для любого натурального числа А в описаній вище арифметичній прогресії існує повний куб деякого натурального числа.
Наприклад, перший член арифметичної прогресії 2, тоді маємо виписати на дошці послідовність 2, 4, 6, 8, ... Четвертий член цієї арифметичної прогресії є повним кубом числа 2 (8 = 23).
Напишіть програму, яка для заданого числа А, визначає мінімальну кількість членів арифметичної прогресії, які потрібно виписати на дошці, щоб серед них був повний куб деякого натурального числа.
Формат вхідних даних:

Єдиний рядок вхідного файлу містить одне ціле число А(1 ≤ А ≤ 109).
Формат вихідних даних:

Вихідний файл має містити одне ціле число - мінімальну кількість членів арифметичної прогресії, які потрібно виписати на дошці, щоб серед них був повний куб.

Система оцінювання:
Рішення, які вірно працюють для A ≤ 10 набиратимуть не менше 20 балів.

Пояснення:
Перший приклад: четвертий член цієї арифметичної прогресії (2, 4, 6, 8, ...) є повним кубом числа 2 (8 = 23).
Другий приклад: другий член цієї арифметичної прогресії (4, 8, ...) є повним кубом числа 2 (8 = 23).
Третій приклад: перший член цієї арифметичної прогресії (125, ...) є повним кубом числа 5 (125 = 53).

Приклади

Вхідні дані розміщені у файлі interesting.in
2
4
125

Результат роботи знаходиться у файлі interesting.out
4
2
1

Очень срочно нужно, заплачу.

Отредактировал: Leksandr, - 31.1.2015, 15:05
Перейти в начало страницы         Просмотр профиля    Отправить личное сообщение
   + Цитировать сообщение
Статус пользователя Excessus
сообщение 31.1.2015, 15:15
Сообщение #3

Стаж: 12 лет

Благодарности: выкл.

Извини паренек, но я укр не знаю.
   + Цитировать сообщение
сообщение 31.1.2015, 15:17
Сообщение #4

Цитата(Excessus @ 31.1.2015, 16:15) *
Извини паренек, но я укр не знаю.

Переводчик должен нормально перевести. Нету времени переводить, мне вообще и в интернете нельзя сидеть.
   + Цитировать сообщение
Статус пользователя Excessus
сообщение 31.1.2015, 15:20
Сообщение #5

Стаж: 12 лет

Благодарности: выкл.

Цитата(Leksandr @ 31.1.2015, 16:17) *
Переводчик должен нормально перевести. Нету времени переводить, мне вообще и в интернете нельзя сидеть.

Родители запретили чтоль?
   + Цитировать сообщение
сообщение 31.1.2015, 15:27
Сообщение #6

Цитата(Excessus @ 31.1.2015, 16:20) *
Родители запретили чтоль?

Не смешно. Я сейчас в таком заведении где за интернет могут дать п****й...
   + Цитировать сообщение
сообщение 31.1.2015, 15:45
Сообщение #7

Остался 1 час
   + Цитировать сообщение
  Ответить в данную темуНачать новую тему